Vecka 52-03 – summering

Kära läsare.
Jag vill å det bestämdaste be om ursäkt för min oförmåga att publicera inlägg under sista tiden, men såhär är det:
Efter det att jag tränat ett högintensivt cirkelträningspass med min gode vän James den 28:e december så kände jag att nåt inte stod rätt till. Denna träningsdag, som inleddes med simning, avslutades med ett s.k. Crossfit-pass där vi gjorde cirkelträning, så många varv som möjligt, under 20 minuter. Helt väntat var detta pass mycket jobbigt och som sig bör var jag helt färdig i slutet av och efter passet. Jag märkte dock framåt kvällen att något inte stod rätt till. Jag blev mycket varm i kroppen, blek och kände mig svag. Ungefär samtidigt drabbades jag av lite tandvärk. Inget allvarligt, det gick över efter ett par timmar, men ändå.
För övrigt under mellandagarna kände jag mig lite risig och så fortsatte det intill årets andra vecka då min tandvärk under onsdagen helt plötsligt stegrade i intensitet. Det blev så pass illa att jag var tvungen att ta en värktablett innan jag lade mig. Jag sov i två timmar och sen vaknade jag av att ha mycket ont i käften. Ni kan säkert räkna ut att det är en visdomstand som gör sig påmind och detta är också orsaken till att jag inte känt mig helt motiverad till att träna hårt från ungefär mitten av december och framåt.
Denna blogg handlar om träning och det som hör till och kan inte bloggens innehavare träna på en nivå som han anser vara ordentlig är det inte kul att blogga heller.

Detta är vänstra delen av min käft. Nere till höger är den visdomstand som förvisso ligger ganska rakt och fint, men roten är mycket nära nervraden (den vita linjen) och har en inflammation kring sig (det svart till höger om tanden).

Även om vissa anser att smärta härdar och att man ska ha ett tjockt pannben och allt det där så frånkommer man aldrig ett faktum: Man ska inte träna med infektion i kroppen. Med träning i detta fall menar jag sådant som gör en ganska eller mycket andfådd. Viss uppvärmning, Cardio och styrketräning går bra men inte lyft som är alldeles för tunga.

Imorgon 19 januari är dock tid beställt hos tandläkaren för urdragning. Håll tummarna, kära läsare, för att läkningsprocessen går framåt.

Såklart har det dock blivit en hel del styrketräning. Fyra till fem pass i veckan har jag hunnit med och har således gjort en bra nivåhöjning i bänk, dips och chins. Detta får bli ett litet projekt den kommande månaden tills tanden är helt läkt.

Vidare så ligger andra saker för mig i framtiden. Mycket mer om detta kommer jag in skriva nu men tröjan på bilden nedanför kan säkert ge vissa av er en ledtråd. Vid tillfället för bilden befinner jag mig på Kungl. Livgardet och genomför Försvarsmaktens multitest och beep-test. Vi behövde bara komma till nivå 6.6 vilket inte är särskilt jobbigt för en med träningsbakgrund som dessutom spelat tennis som ung. På styrketesterna lyckades jag med ett nytt personligt rekord på 458 poäng. Jag maxade alla övningar utom sit-upsen, som vanligt. Anatomin och tekniken i denna övning ligger inte helt för mig=)

Trots att jag inte kan träna på det vis jag känner för finns det ingen anledning till att inte vara glad.

Jag avslutar detta inlägg med en fin bild som sitter i korridoren i Kungl. Livgardets korridor. Vem denne Sven Tammer är vet jag faktiskt inte, så påläst är jag inte, men han verkar onekligen ha varit en vis man vad gäller träning en gång i tiden. Kanske en forntida ”dunderform”, eller åtminstone en målbild för mig=)


”- att få en fysik som du själv är nöjd med och som andra kan ha anledning att avundas dig”. Jag hade inte kunnat sammanfatta målet med fysisk träning bättre=)
 

Med detta lite längre inlägg får jag hoppas att ni är nöjda ett tag framöver, givetvis försöker jag återkomma så fort jag vet utkomsten av käft-operationen.

Bästa hälsningar
Daniel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *