Vecka 44-45 – Säsongsvila

Hej.
Precis som jag skrev i förra inlägget så har det efter Yddingeloppet varit säsongsvila. Normalt sett brukar jag unna mig 3-4 veckor men eftersom slutet på säsongen blev lite halvdassig på grund av förkylning så har jag bestämt mig för att tjuvstarta lite kommande vecka redan.
Under de två gångna veckorna har jag tränat enligt nedan; vilovecka betyder ju inte att man bara ligger på sofflocket, men jag får träna precis vad man känner för:

Vecka 44


Måndag: Simning 1000 meter lugnt och fint.

Tisdag: Orienteringsträning i Bokskogen. Löven har gjort att inga stigar längre syns, men å andra sidan har jag längre och jag jobba mer efter höjdkurvor och kompassriktning.

Onsdag: Löpträning tillsammans med min adept Cecilia som på ett år gått från att vara lagom allroundtränad till att få starta i elitklassen på säsongens sista Toughest-lopp. Nu ska löpningen ta henne till nya nivåer, och givetvis vill hon bli dunderformad.
På kvällen blev det sista simpasset på ett tag så jag såg till att unna mig 2200 meter med inslag av diverse teknikövningar.

Salming Distance.

Torsdag: Ny träningsform! Pilates; väldigt annorlunda mot mycket som jag har gjort tidigare men det var mycket bra träning för bål och stabilitet och dagen efter hade jag duktigt med träningsvärk. Ingifta moster Christin höll passet och jag vill tillerkänna min största tacksamhet.

Fredag-Söndag: Under fredagen blev jag tatuerad, ett stort Skånegrip-huvud på sidan av bålen. Därför tillsåg jag att vila ordentligt under helgen i mest återhämta.

Ett skånskt Gripa-hueVecka 45


Måndag: Lätt jogg i anslutning till mitt extraknäck som instruktör på Nordic Military Training.

Tisdag: Lätt uppvärmning, hopprep och rörlighetsövningar på gymmet.

Sytjänst ligger mig varmt och hjärtat när jag har tid.

Torsdag: Orientering, delvis i mörker, i Bokskogen.

Fredag: Klättring hela förmiddagen tillsammans med min gode vän James.

Det är gott att apa sig!

Lördag: Löpning 10 kilometer på 48;51 med en snittpuls på 129 slag per minut tillsammans med min bror. Vinterlandskapet i de nordligare delarna av Skåne är obeskrivligt vackra och med Salming Elements är det inte halt heller. 

Välj sko efter underlag =)

Så kommande vecka drar jag igång så smått med grundträningen utifrån vad jag känner är lagom och det ska skolas in övningar och så småningom tränas simning när tatuering har läkt helt,

Bästa hälsningar
Dunder-Danne

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *