Vecka 42 – Försvarsmaktsmästerskap i patrull

Bästa läsare!

Trots att jag är inne i en viloperiod så var det ändå dags att deltaga i en av de mest krävande tävlingar: Försvarsmaktsmästerskap i patrullfälttävlan. Först veckan i stort.

Utrustningskontroll

MÅNDAG: Tämligen högintensiva backintervaller med mina kadetter. Efter uppvärmning följde sex stycken relativt korta intervaller i backe som var ungefär 150 meter lång och ganska brant.

TISDAG: Transport till Amfibieregementet i Berga strax söder om Stockholm. Inskjutning av vapen samt rekognoscering av stridshinderbana och övriga faciliteter.

Skjutning

ONSDAG: RACEDAY! Dagen inleddes med orientering i patrull. Vissa missförstånd gjorde att vi höll ihop patrullen istället för att dela in oss två och två. Fyra man rör sig tillsammans långsammare än 2 x 2 man, detta medförde att vi tappade en del placeringar och kom näst sist på detta moment. Tråkigt att det inte var helt tydligt med reglerna, men bra att vi inte förtog oss helt samt blev lite varma. Dagen fortsatta med lättare orientering, stridshinderbana, handgranatskastning med mera och vi placerade oss på en 9:e plats av 13 lag i officersklassen innan nattens snabbmarsch och mörkerorientering.

Målgång stridshinderbana

Här gjorde vi bra ifrån oss, vi sköt hyfsat på natten och lyckades ta oss upp till en 6:e plats. Klart hedersamt med tanke på hur mycket vi tränat tillsammans och vilka förutsättningar vi har som avdelningschefer att bedriva fältnära fysisk träning. Mellan 0800 och målgången nästan dag 0100 blev det ungefär 60 000 steg, där den absoluta huvuddelen genomfördes med stridsutrustning och i terräng.

Det roligaste momentet, livräddning av docka samt 16 kilo utrustning.

TORSDAG: Målgång FMM patrull. Därefter återhämtning med kraft.

FREDAG: 1000 meter lugn simning.

LÖRDAG: Vilodag

SÖNDAG: Simhinderbana på Burlövsbadet.

Värt att nämna är att hälsenorna var ordentligt trötta efter denna veckan. Man ska inte tävla under viloperiod, men är man anmäld bör man deltaga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *