Vecka 41 – Orienteringstävling

Kära läsare.

Veckan bjöd på två orienteringstävlingar, Revinge by Night samt Hedjakten. Enligt rutin kommer veckan i stort inledningsvis.

0,7 sekunder till start

MÅNDAG: Rörlighet och rehab på gymmet. Det är främst vaderna och hälsenorna som får denna behandling.

TISDAG: Rörlighet och rehab på gymmet. Komplettering med kaststyrka i form av olika medicinbollsövningar.

ONSDAG: Rörlighet och rehab på gymmet.

TORSDAG: Rörlighet och rehab på gymmet.

FREDAG: RACEDAY! Revinge-by-night lagtävling. Varje lag består av 3 grupper om 3 löpare. När den första löpare från första gruppen är i mål så går nästa grupp iväg och när alla från första gruppen samt en ifrån andra gruppen är i mål så går sista gruppen iväg och när alla är i mål stoppas tiden. Jag startade på en av de längre banorna i första gruppen. Det var välkänd terräng men det är ändå lite klurigt att ge sig iväg och hitta i mörker och med språng. Skogen lystes upp av 1000+ lumen pannlampor. Jag hade själv fått lånat en och försökte hänga på täten inledningsvis. Detta var dock ett antal goda och snabba orienterare med så jag fick släppa topp-trion redan efter ett par kontroller. Ändå lyckades jag hålla ihop det och bortsett från ett par mycket små misstag sprang jag fort och rätt. Detta ledde till en 4:e plats av c:a 30 löpare på min sträcka. Jätteroligt. Som lag hamnade vi runt 6:e plats. En fantastiskt rolig tävling och det är en mäktig upplevelse när 50-talet löpare springer iväg och skoges lyses upp av lampor.

Första gången med monster-pannlampa. Lite klöddigt =)
På väg mot startpunkten.

LÖRDAG: Vilodag

SÖNDAG: RACEDAY: Hedjakten. Precis som under fredagen var detta i känd terräng. Jag och min skatt fick varsin karta med 30 kontroller. Sedan var det bara att dela upp dem mellan oss och hoppas att indelningen var klok och att vi skulle komma i mål samtidigt. Jag fick de som var lite längre och min skatt de som var lite närmare. Tyvärr gjorde jag ett dumt vägval samt sprang lite fel på en kontroll. dessutom fick vi en felstämpling. Tiden hade räckt till 5:e plats och om jag inte slarvat lite med mitt ödesdigra vägval hade vi kunnat nå pallen. Roligt var det oavsett och jag hoppas att vi kan ge oss iväg på liknande evenemang inom kort igen.

Veckan var egentligen en vilovecka, kanske inte det klokaste att tävla i orientering då men det är ju så kul…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *