Vecka 41 – Första orienteringstävlingen

Hallo där!
Äntligen känner jag mig helt frisk = simträning och dessutom har det varit lite lugnare på jobbet varför jag kunnat träna mer och med mer kvalité.

Veckan i stort:

Måndag: Greppstyrka på gymmet i anslutning till arbetsdagens slut.

Tisdag: Äntligen simning! Exakt en månad sedan sist då jag varit krasslig och att då värma/kyla sig i en anläggning med så mycket baciller, dessutom under förhöjd puls, är inte särskilt bra. Det blev 2000 meter tämligen lugnt frisim.
På eftermiddagen blev det 5 kilometer lugn löpning på Bulltofta.

Det är en viss känsla att löpa i skogen på hösten.

Onsdag: På kvällen var det gasen i botten! Det hade regnat hela dagen och fortsatte göra så på kvällen. Perfekt intervallträningsväder och således körde jag efter jobbet till Ystad för att träna med Ystads IF Friidrottsklubb. Trots eller kanske tack vare det pissiga vädret var vi nästan 30 personer som dök upp till kvällens träning och detta var passet:
1: 5km jogg som uppvärmning.
2: 4 x fartökningar till maxfart under typ 150 meter styck.
3: PASSET! Häng med nu:
– 3 minuter löpning så fort som möjligt.
– 75 sekunder joggvila.
– 2 minuter löpning så fort som möjligt.
– 75 sekunder joggvila.
– 1 minut löpning så fort som möjligt.
– 3 minuters joggvila.
Detta repeterades 5 gånger.
4: Nedjogg 1 kilometer.
Totalt skrapades det ihop 19 kilometer och det var ett ganska grisigt pass ty den ganska långa joggvila och de relativt korta intervallerna gjorde att man kunde klappa på ordentligt fort! Detta pass gjorde gott!

Torsdag: Snabb cirkelträningen på jobbet med fokus på stakintervaller, greppstyrka och medicinbollsdunk.

Fredag: 10 kilometer distanslöpning följt av ungefär 1500 meter simning med fokus på att simma under vatten. 25 meter klarar jag, målet under vintern är att komma 50 meter.

Lördag: Simning 1700 meter med inslag av fenor och paddlar, ibland både och. Då min tå varit lite kass sedan juli och nageln först nu börjat växa ut ordentligt var detta första fenpasset (inomhus) på många månader och det är en otrolig känsla, särskilt med delfinkickar som känns ordentligt i bålen.

Söndag: RACEDAY! För första gången på icke-arbetstid var det dags att tävla i orientering. Det var minst sagt hemmabana på mitt övningsfält och klassen var 4 kilometer medelsvår. Då jag varit på alla platser innan, väldigt många gånger, löpformen är god och motståndet utanför tävlingsklassen inte särskilt svår så var det seger med 21 minuter och ett avstånd på 7 minuter ner till tvåan.

En av 10 för mig lättfunna kontrollerna.

Nästa vecka väntar skjutfält och således en definitiv inskränkning i träningsmöjligheterna.

Bästa hälsningar
Dunder-Danne

1 Kommentar

  1. Kommer man inte ens få slå dig på orientering i framtiden?
    Se fan till att inte börja åka skidor också!
    Fortsätt hårdträna
    /Beachmountain

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *