Vecka 40 – Vila men löptävling

Så var det dags för den tredje och näst sista viloveckan. Jag hade, till den rimliga anmälningsavgiften av 50 kronor per person, anmält mig och min kärlek till Krankesjömilen på söndagen. Då jag den senaste veckan härjats lite av en inflammerad visdomstand var jag lite tveksam kvällen innan, men ändå valde jag att ställa upp. Först kommer, enligt rutin, veckan i stort.

IVÄG!

MÅNDAG: Under övning ”måndagsflåset” var det dags för snabbmarsch vilket innebär att man i formation framrycker med utrustning. Jag själv valde bara ”mekoverall” och kängor vilket gjorde att detta pass blev särskilt lätt. 8 kilometer lunka var lagom efter helgens träningsläger.

På kvällen inledde jag med ett rörlighets- och rehabpass följt av en timme marschträning med c:a 20 kilo packning.

TISDAG: Rörlighet och rehab.

ONSDAG: Klättring på nytt ställe: Klättercentret i Akalla. På inbjudan av Beast Mode OCR genomförd jag, Paul, Johan och Tobias ett gyldene pass med inledande topprepsklättring följt av bouldering och till sist greppstyrka. Vi höll på i nästan två timmar och det märks att klättringen går framåt. Tack grabbar för en utmanande session. Jag klättrade säkert 7-8 meter upp på topprepsväggen, något jag inte trodde att jag skulle vara intresserad utav men det var verkligen inspirerande.

Utvecklande och lärorikt!

TORSDAG: Rörlighet, rehab och kaststyrka.

FREDAG och LÖRDAG: VILA och umgänge med släkten.

SÖNDAG: RACEDAY! Efter lite velande och tandvärk gav jag och kärlek oss iväg till Revingeheds övningsfält där den andra upplagan av Krankesjömilen gick av stapeln. Min kärlek, som haft lite benhinnebesvär på sistone, fick växla ner till fem kilometer men jag valde att fortsätta på inslagen bana med målet att klara av 10 kilometer på 37:30 d.v.s. i tempo 3:45 per kilometer. När startskottet gick valde dock en av de andra löparna att ge sig av i 3:40-tempo, något som var något snabbare än min bekvämlighetsnivå. Inspirerad av omgivning var det bara att hänga på och med 100 meter kvar lyckades jag lägga in 800-meters-”kicken” och dra ifrån. Lite dåligt samvete hade jag allt eftersom jag legat och fångat vind i 9,8 kilometer men så är det ibland. Pulsband hade jag med och med 168 slag per minut i snittpuls låt jag ganska högt. Totaltiden blev 36:31 vilket är bra såhär års och den sista kilometerna var verkligen utmanande då vi sprang i ganska oländig terräng. Jag vann en fin t-shirt, min skatt blev 2:a i sin klass och sen vann vi ett par triathlon-skosnören på utlottning. Vilken dag!

Stort tack till Revinge IF för ett gyldene arrangemang!

På eftermiddagen blev det äntligen igen pingis där jag piskade min gode vän Ulf med ganska överlägsna siffror. Timbuktu-takterna sitter i!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *