Vecka 39 – Vila men träningsläger

I efterdyningarna av Försvarsmaktsövning 2017 – Aurora var det dags för träningsläger under helgen. Det visade sig bli fullspäckat men först kommer vilovecka nummer 2 i stora drag:

MÅNDAG: VILA

TISDAG: Rörlighet och rehab.

ONSDAG: Badminton följt av handgranatskastning på de närmsta ringarna.

På kvällen ett pass vadrehab som kompletterades med bänkpress(!). Bulgaren 100 kg klarades av med nöd och näppe. Jag misslyckades veckan innan med att lyfta 100 kilo, det får man egentligen aldrig göra.

TORSDAG: Vila.

FREDAG: Start av träningsläger. Jag och två av de yngre atleterna genomförde ett cirkelträningspass med fokus på bål- och benstyrka. Lite svettiga blev vi allt =)

LÖRDAG: Påtaglig träningsdag. I gryningen gav vi oss ut för lite uppvärmning och ett synnerligen lugnt varv på hinderbanan i syfte att ”känna på grejerna”. Jag anser det är viktigt att träna grenspecifikt även under de lugnare veckorna och se så att kroppen fortfarande trivs på hindrena. Efter hinderbanan blev det 3 x 4 minuter farthöjningar runt mjölksyratröskeln följt av handgranatskastning. Övriga atleter joggade till och från kastarenan, jag tog bil =P Eftersom jag kört bänkpress i veckan hade jag en påtaglig träningsvärk i bröstmuskulaturen och fick således avstå från kastningen.

Handgranatskastning i det mest gyldene av väder på den mest gyldene av platser.

Efter lunch bar det in till Gerdahallen i Lund där vi inledde med ett löpskolningspass som följdes av ett kettlebellspass med lätta vikter, men många repetitioner och med fokus på ben och bål.

Detta pass visade sig ge mig träningsvärk i baksida lår i ungefär fem dagars tid.

På kvällen tog vi oss till Burlövsbadet för ett rejält träningspass på simhinderbanan.

Simhinderbana.

SÖNDAG: I gryningen gav vi oss ut på en timmes morgonjogg. Därefter var det städning och transport iväg till Burlövsbadet för ytterligare ett pass på simhinderbanan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *