Vecka 39 – Träningsläger

Hej.
Veckan har medfört lite alternativ träning så att jag håller ihop de sista veckorna med VM och finalen i Skånes Grand Prix långlopp. Det har blivit totalt två timmar löpning med våtväst, två timmar i crosstrainer och tre pass i övrigt på gymmet. Tre simpass med fokus på hasighet har också genomförts.

Det är ganska tråkigt, men sjukt bra träning. En vattentät mp3-spelare med P3 dokumentär underlättar.

På fredag eftermiddag var det dags för start av veckans stora begivenhet: breddläger i militär femkamp på Södra skånska regementet där vi tidigare haft nordiska mästerskapen. Anläggningarna är av prima kvalité och vädret visade sig verkligen från sin bästa sida i det oerhört vackra Skåne i sensommarskrud.

Vi har 35-talet atleter i allt mellan 10 och 45 år på etablissemanget och det visades prov på otroligt stor vilja från samtliga inblandade. Jag var själv ansvarig för logistik och all kommendatur så i vissa moment tog jag ett steg tillbaka och agerade instruktör/fotograf. Alla gav järnet och efter helgen, som medförde skrapsår, blåmärken och skratt, så var samtliga trötta men glada. Vi har nåt att bygga på för framtiden.

För fem år sen var det high-tech att spela in sin filmning under verklighet. Idag är det en teknik som är enkel och ganska billig att själv ha hemma. Ett otroligt bra träningshjälpmedel:

Kommande vecka medför lite mer harvande i bassängen med ïnslag av högintensiva löpträningspass för att se om jag kan spetsa formen på VM, en sista gång inför vintern.

Kör hårt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *