Vecka 36 – Svenska mästerskapen i hinderbana

Jag drog på det ett tag, men till sist anmälde jag mig till SM i hinderbana.

Raka balansen

Först, som vanligt, veckan i stort:

MÅNDAG: 10 kilometer distanslöpning i motoroverall och kängor. Därefter klättring på Solna Klättercenter. Jag vart faktiskt lite besviken över hur litet det var och hur begränsat det var att genomföra Bouldering. Toppreps-avdelningen såg gedigen ut men jag som bara och helst genomför Bouldering kommer inte åka hit igen. Ett plus dock för trevlig personal och fräscha utrymmen.

TISDAG: Innehinderbana i idrottshallen som sista förberedelse för helgens SM. 10 x 40 sekunder jobba och därefter start varannan minut. På kvällen handgranatskastning.

ONSDAG: Cirkelträning på arbetsplatsen med fokus på lyftteknik. På kvällen cyklade jag till Kronobergsbadet och tänkte simma. Det gick dock inte eftersom vi till sist var 7 personer på en 25-metersbana. Helt omöjligt att få till någon kvalité så det vart inte mer än 500 meter.

TORSDAG: 30 minuters Crosstrainer i lugnt tempo på morgonen innan jobbet. Jag har fruktansvärt svårt att gå upp på morgonen för att träna men tänkte försöka vänja mig vid det under vintern. På kvällen blev det 6 x 200 meter nedför i syfte att gasa på inför lördagen.

FREDAG: Res- och vilodag.

LÖRDAG: RACEDAY! I strilande ösregn körde jag och min skatt tillsammans med James och hans älskling till Halmstad där jag skulle tävla i SM i hinderbana. Det var inte militär femkamp och inte OCR utan enbart hinderbanan, DEN hinderbanan. De som kallar sina OCR för ”The most intense obstacle course” är välkomna till HINDERBANAN. De 72 platserna tog slut i ett nafs, tyvärr gjorde nog vädret att några valde att stanna hemma men drygt 50 deltagarna närvarade vid detta historiska moment. Min egen målsättning var medalj. Jag visste att jag skulle rå på Konstantin eller Cimmie om de ramlade av något och jämnt med mig finns Erik som jag har 1-1 med i inbördes möten i år. Jag skulle först springa med någon annan men till sist blev det att jag fick springa med Erik. Tyvärr ramlade han av stubbarna, fick göra om och kunde därmed inte ge mig någon match. Dock var det en annan f.d. friidrottare som bara var 8 sekunder efter mig andra gången han prövade banan. Det är verkligen bra. 2:53 blev min tid i regnet och motivationen tröt väl lite när Erik föll av. En SM-medalj är dock en SM-medalj och jag blev väldigt glad för mitt brons.

Första hindret, 5-meters repstege.

SÖNDAG: 2500 meter distanssimning på bästa Burlövsbadet följt av 30 minuters våtvästlöpning. På kvällen 28 kilometer cykel med min mysige vän Felix. Han är fantastiskt fin i cykelbyxor.

Kommande vecka är det säsongens sista tävling, det ska bli skönt.

Avslutningsvis vill jag rekommendera att alla som tror att de prövat mjölksyra är välkomna till SM i hinderbana kommande år, då går det förhoppningsvis under SM. Har man inte prövat HINDERBANAN, har man inget att relatera till vad gäller ”Most intense”, ”The Ultimate Obstacle Course” eller vad det nu kan vara. Den är bara 500 meter med max 20 hinder men detta är på allvar, på riktigt och det är den ordinarie och den första standardiserade hinderbanan. Definitivt är jag subjektiv och jag älskar OCR, särskilt Tough Viking och det är en fantastisk träningsform och folkfest, men det finns inget som går upp emot HINDERBANAN.

Bästa hälsningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *