Vecka 35 – Huddinge stadslopp

Bästa läsare!

Lite matt i kroppen gav jag mig ändå på veckans utmaningar: Huddinge stadslopp, Fälttestet samt ett fantastiskt träningspass tillsammans med Ystads IF friidrottsklubb.

MÅNDAG: Ledig dag från jobbet ledde till 3000 meter distanssimning på Erikdsdalsbadet.

TISDAG: RACEDAY! Tog pendeln till Huddinge Centrum där jag hade anmält mig till 5 km stadslopp. En lagom distans såhär års och jag tänkte att jag skulle ha en rimlig chans att placera mig på topp-3. Väl vid start dök dock en som heter David Nilsson upp och han är snabb så in i hel**te och där var även andra löpare med bra klipp i steget. Tävlingen bestod av två varv på en 2,5 kilometersbana med en rejäl stigning mellan 500-800 meter. I övrigt relativt flackt och väldigt hårt = bra förutsättningar för snabba tider.

IVÄG! Jag förstod direkt att jag skulle få kämpa för att ens bli topp-10, det fanns en hel del goda löpare i fältet. Första kilometern gick på 3:10 nånting och jag trodde det skulle vara någorlunda hanterbart. Jag orkade dock inte hålla tempot hela vägen utan sprang till sist in på 16:57 och kom 7:a totalt. Placeringen är jag nöjd med men hade gärna legat 15 sekunder snabbare på banan som var fin att prestera. Nåja, det blev lärorikt och det vart ett bra pass oavsett. Loppet var väldigt trevligt och välarrangerat och imponerande att de lockat ett par riktigt bra namn.

ONSDAG: Dags för prestation igen. Denna dagen var det fälttest som stod på agendan. För er som inte känner till testet så är det 2 kilometer löpning på flack bana med stridsutrustning d.v.s. kängor, vapenattrapp, hjälm, skyddsväst och stridsväst. Totalt gör det c:a 15 kilo skillnad men det jobbiga är att man har en massa utrustning som hindrar en från att springa och andas som normalt. Mitt hjärta slår såklart lite extra både för själva testen men också under själva testet. Det passar mig bra som gammal medeldistansare som dessutom har lite extra vikt att bära. Eftersom jag var sliten sen dagen innan skulle jag ödmjukt ta mig runt banan på c:a 8 minuter. Kroppen kändes väldigt bra och jag kunde lunka in på 7:52 utan att förta mig direkt. Oväntat med tanke på att jag inte känt mig i toppform tidigare under säsongen.

Gammal bild från Afghanistan 2013. Den gången 7:05 och fullständigt fördärvad.

TORSDAG: Distanssimning 2500 meter.

FREDAG: Res- och vilodag.

LÖRDAG: Intervaller på den finaste av platser: YSTAD och terrängen kring Karlssons dammar. Efter runt 3 kilometer uppvärmning väntade ett heroiskt pass på den ganska kuperade banan. 3 varv av 6+4+2 minuter arbete runt tröskeln med 90 sekunder vila mellan repetitionerna och 3 minuter vila mellan varven. All vila skedde medelst jogging. Även om jag hade lite svårt att få det där riktiga draget i steget kändes det väldigt bra i kroppen och jag kunde casha in typ 18 kilometer varav 10-12 stycken riktigt kvalitativa. En fantastisk miljö med en fantastisk löpklubb. Detta var det bästa träningspasset hittills i år.

Jag, tätt följt av Jens, dundrar nerför en av backarna.

SÖNDAG: 28 kilometer cykling i lugn och ro öster om Malmö.

Kommande vecka är bannemig dags för ett spritt språngande ny SM-gren. Håll tummarna!

Bästa hälsningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *