Vecka 34 – Tough Viking Kungliga Djurgården

Årets fräsigaste lopp är definitivt Tough Viking på Kungliga Djurgården, det är en upplevelse utöver det vanliga.

Skitig och jävlig blev jag, härligt!

Först veckan i stort

MÅNDAG: 10 kilometer distanslöpning i motoroverall och kängor.

TISDAG: Rörlighetsträning

ONSDAG: 8X500 meter med start var 3:e minut. Kanske låg jag runt 1:40 per intervall.

TORSDAG: Rekognoscering av Tough Viking-banan och några av de nyare hindrena.

FREDAG: Vilodag

LÖRDAG: Race-day! Ut till Djurgården i arla morgonstund, min kärlek var med och vi fick skjuts av en fallskärmsjägare som skulle bygga hinder.
Uppvärmning och kontroll av något enstaka hinder som jag missat.

Förra året gjorde jag ett av säsongens starkaste lopp och slutade på en 3:e plats med en löpning som kändes riktigt bra. Jag hade hoppats på att löpningen skulle kännas lika bra i år men jag kom aldrig riktigt in i samma tempo som året innan. Jag låg länge på en 5-6:e plats min efter 10 kilometer kände jag att benen inte svarade så som jag ville. Jag blev således omsprunget av ett par löpare, en av dessa sprang jag sedan ikapp på upploppet.

Mest nöjd är jag med hindertagningen, jag var inte nära att misslyckas på ett endaste moment. Atlas-stenarna flög upp och jag simmade väldigt bra ikapp de som fått ett avstånd till mig. Det var enkelt klart bakåt. Enligt resultatlistan blev jag 9:a men jag slog snubben bakom med tio meter.

Ett fantastiskt arrangemang och jag vågar påstå att det är det bästa OCR-loppet som finns i Skandinavien.

Spinning Wheels. Enkelt men ändå krävande hinder.
Spurtduell där jag struntade i den dära elen. Det räcker nu med sånt.
Försvarsmakten passade på att visa upp sig. Alltid en härlig känsla när ljudet av demokrati dånar rakt ovanför.

SÖNDAG: Lite lätt uppvärmning följt av rörlighet och rehab.

Ha det gyldene alla läsare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *