Vecka 33 – SM i militär femkamp

Denna vecka var det dags för årets för mig viktigaste begivenhet: Svenska mästerskapen i militär femkamp!

Med först veckan i stort som inleddes med res- och vilodag efter Helsingborgs triathlon dagen innan.

Tisdag: 10 kilometer lugn jogg följt av handgranatskastning.

Onsdag: Löpning 6 gånger 200 meter lätt nedför i syfte att trimma farten inför helgens mästerskap. Efter det blev det rörlighet för hela kroppen och slanten.

Torsdag: Simintervaller med hårt tryck och lång vila följt av handgranatskastning.

Fredag: Transport till Halmstad och lite lätt träning på löp- och hinderbanan. Kroppen kändes bra.

Lördag: Tävlingsdags! Vi började med skyttet som genomfördes på 200 meter under finfina förhållanden. Jag lyckades slappna av helt, hittade 10:an tidigt och tangerade mitt personliga rekord med 100+98 d.v.s. 198 av 200 poäng.

En finfin precisionsserie.

Lite stolpe in på snabbserien, men det var jag värd efter all stolpe ut på skyttet tidigare under säsongen.

Efter skyttet var det dags för simhinderbana i Brottets simstadion. Jag kände mig explosiv och pigg under uppvärmningen men då tekniken inte satt till 100% gjorde jag en ganska medioker tid på 30,5 sekunder. Jag halkade således något i sammandraget som jag ledde överlägset efter skyttet.

På kvällen var det dags för hinderbana. Banan på Galgberget är lite speciellt, den är väldigt mjuk men har väldigt generösa balansmoment, alltså brukar det gå jämnt upp. Denna gången var banan dock mjukare än vanligt då man nyligen gjort markarbete. Jag lyckades ändå ladda raketen och sprang mitt bästa lopp i år på 2:41. Jag lyckades således behålla tätkänning då de bättre hinderbanelöparna verkade lida mer av det mjuka underlaget.

Söndag: Det brukar avgöras på kastningen… Det gjorde det nästan denna gången också. En av mina huvudmotståndare hade inte riktigt granaterna på sin sida medan jag själv samt en av mina andra huvudmotståndare kastade hyfsat. Det låg således helt lika inför löpningen där Cimmie startade några sekunder efter mig. Han är normalt sett en något bättre löpare men min träning har gått bra sedan VM. Efter knappt en kilometer var han ikapp och sen sprang vi tillsammans mot mål där vi delade segern. Eftersom jag dock gått ut först och tidtagningen i allra högsta grad var analog så råkade jag hamna före i resultatlistan.

Sida vid sida mot målet

Stora framgångar för P7 SKIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *