Vecka 30-31 – VM i militär femkamp

En av årets största begivenheter är VM. Det är nionde året i rad som jag deltager och 2017 var det dags för Ecuador och kuststaden Salinas att anordna tävlingarna. Här kommer det ett inlägg som sträcker sig över 2 veckor.

Måndag: 8 kilometer lugn jogg samt ett teknikpass i simning med mycket inslag av dyk och fartökningar.

Tisdag: 6 x 200 meter med spikskor och lång vila i syfte att trigga upp farten ordentligt. På kvällen orienteringstävling nere vid Ribban i Malmö där jag faktiskt lyckades komma 2:a av ett par hundra deltagare. Värt att nämna är att många av de bästa var på o-ringen och det var väl egentligen mest löpning med inslag av att hitta lättfunna skärmar.

Onsdag: Vilodag.

Torsdag: Sista passen inför VM. Första passet hinderbana med 3 hinder i taget. Lång vila, full fart i genomförandet. Efter hinderbanan blev det handgranatskastning.

Fredag:Simteknik med mycket dyk och därefter tog Statens Järnvägar mig till Stockholm.

Lördag: Resdag. Resan tog ungefär ett dygn men som lön för mödan fick vi skriva tillbaka klockan 7 timmar.

Söndag: Träningsdag. Faciliteterna var av mycket god kvalité även om simning var lite kylig i en ej tempererad bassäng. Löpning relativt tung också men det är ju lika för alla det med =)

Måndag: Game On! Vi inledde som vanligt med skytte. 300 meter och med tung jetlag laddade jag på 94+91 d.v.s. 185 av 200 poäng. Definitivt under min standard, det gick verkligen inte att ”hitta 10:an” och jag kom aldrig riktigt in i matchen.

Tisdag: Hinderbana! Ganska taggad efter att träningen gått bra ställde jag mig på startlinjen. Det hade känts ok på uppvärmningen men under loppet kroknade jag ganska bra rätt tidigt och kom aldrig riktigt upp i fart. Dessutom fastnade jag i hundkojan som var helt glidfri och eftersom banan var smalare än standard och stegarna lite speciellt byggda höll jag på att fastna på 4-metersstegen också och tvangs gå ner nåt steg innan jag kunde hoppas. Värdefulla sekunder tappades och 2:46 är det sämsta jag gjort i år.

Onsdag: Simhinderbana i den kalla bassängen. 30,2 sekunder är också bland det sämre jag gjort men ibland vill kroppen helt enkelt inte röra sig i den hastigheten man önskar.

Torsdag: Kastning som kändes så dåligt på sista tiden gjorde att jag prövade en ny teknik: Kasta alla granater på en minut. Tyvärr inte så framgångsrikt detta heller. Enda roliga var att jag lyckades kroka två skyltar med mitt andra längdkast.

Fredag: Löpning som känts ganska bra innan tävlingen. Jag drog iväg optimistiskt och lyckades riva av 8km på 27:45 vilket var bra på den tuffa banan med sand på vissa ställen och motvind från stilla havet. Jag sprang upp mig från plats 78 till 67.

Sammantaget ett VM som jag kanske vill glömma men ibland svarar inte kroppen och grundträningen har, som jag tidigare kommit fram till, inte varit tillräckligt grenspecifik, av förklarliga skäl.

Lördag: Bonusgren som alltid på VM: Hinderbanestafett! Efter ett bra första race då vi kvalade vidare till slutspelet fick vi, precis som förra året, möta Nordkorea i kvartsfinal. De är galet snabba dessa killar och vi hade tyvärr inte mycket att sätta emot. En god och hedersam insats av mig och killarna ändå!

Söndag: Lätt avsim i den iskalla bassängen innan vi på måndagen gav oss hem mot Sverige.

En bild får ni, jag har ju uppdaterat mitt Instagram-konto efterhand =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *