Vecka 29 – Ystadspelen 1500 meter

Bästa läsare!
Veckan i stort har bestått av lite alternativ träning samt lite mer högintensiva intervaller i syfte att spetsa formen inför VM. Här kommer veckan i stort:

MÅNDAG: Jag och min kära sambo hade sovit ute från söndagen och vandrade under denna dag från Blentarp via Häckeberga till Skurup där vi tog tåget hem. Det kändes bra i benen efter 35 kilometer vandring två dagar i rad med packning som jag kanske lastat lite väl bra =)

SKÅNE
Skåne är en fantastisk miljö.

TISDAG: Simteknik på Segevångsbadet med 500 meter uppvärmning + 5 x dyk med explosiv simning i 50 meter + 500 meter teknik + 500 meter avsim. totalt 2000 meter.
På kvällen orienteringstävling i Västra Ingelstad där jag kom på 10:e plats av c:a 200 startande.

ONSDAG: Backintervaller i Bulltofta. Genomförande:
1. Uppvärmning 3 kilometer.
2. Backintervaller i 30 minuter där jag springer ungefär 60 sekunder uppför och 30 sekunder nedför (banan går liksom i en hästsko uppför och sedan sneddar en nedför). 7,28 kilometer kom jag vilket är nytt personligt rekord.
3. Nedjoggning 2 kilometer.

På kvällen blev det drygt 3 mil cykel där jag genomförd 4 stycken 3 kilometersintervaller på tempohojen.

TORSDAG: Vilodag.

FREDAG: Skytteträning 300 meter. Därefter var tanken att springa hinderbaneintervaller men eftersom det spöregnade och därmed blir halt och vanskligt blev det uppvärmning + 10 upprepningar av snubbeltrådar och kryp + 10 explosiva uppgångar ur lejongropen med klättring uppför 4-metersstegen.

LÖRDAG: Lugn distanslöpning i Sandskogen i Ystad. 10 kilometer på 46:16 med 127 i snittpuls.

SÖNDAG: RACEDAY! Efter att under för- och eftermiddag agerat funktioner under Ystadspelen var det min tur att tävla i spelens sista gren: 1500 meter löpning, snabbast vinner. Det var styva förhållanden med regn, vind och utan lämplig rygg att ta men jag öppnade optimistiskt med första 300 på 51 sekunder vilket styr mot en tid under 4:15. Jag förstod dock redan under andra varvet att jag inte hade riktigt dessa tider i mig och sänkte därför tempot något. Detta var klokt, jag orkade nämligen trycka på bra sista varvet och kom in på 4:20,39 vilket jag får vara nöjd med då jag inte tränat mot denna slags löpning eller distans. Hade de yttre förutsättningarna varit bättre hade jag säkert kunnat putsa någon sekund till.

Kommande vecka är det de sista förberedelserna mot VM i militär femkamp i ECUADOR och på fredag börjar resan. Jag försöker hålla er uppdaterade. Definitivt uppdaterar jag Instagram där jag heter dunderform

Bästa hälsningar
Dunder-Danne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *