Vecka 27 – Hörby marknadslopp och tävlingsförberedelser

God eftermiddag bästa läsare!

Veckan har bestått av en av årets höjdpunkter: Hörby marknadslopp. Dessutom har jag förberett mig intensivt för kommande veckas Europacup i militär femkamp i Wiener Neustadt, Österrike.

Veckan dag för dag:

MÅNDAG: Hinderbaneträning:
1. Uppvärmning 15 minuter jogging samt ett varv på banan i syfte att inspektera var det kanske kan vara halt o.s.v.
2. 4 hinder i strax över tävlingsfart. Därefter går man tillbaka 3 hinder och gör 4 hinder igen. Detta repeteras tills hela banan är genomförd.
3. Nedjoggning och lätt rörlighet.
Efter hinderbaneträningen blev det handgranatskastning och på kvällen blev det distanslöpning 7 kilometer i lugnt tempo. Jag försöker lära mig att verkligen ta det lugnt på mina långpass och ligga mellan 4:30 till 5:00 per kilometer.

TISDAG: På kvällen orienteringstävling/träning i Flygfältsparken i norra Kirseberg. Fantastiskt trevlig träning och ett gyldene arrangemang. Så pass gyldene att jag och min älskade sambo nu gått med i Malmö orienteringsklubb.
Efter orienteringen blev det 42 kilometer landsvägscykel tillsammans med kompis-cykelgänget.

ONSDAG: RACEDAY! Men först simning i öppet vatten cirka 3000 meter tillsammans med vapenbroder Leo. Lomma bjöd på en härlig dag!
På kvällen var det sedan dags för det som brukar vara årets längsta löptävlingslopp: Hörby marknadslopp 12,6 kilometer. Loppet ingår i Skånes långdistanscup och brukar erbjuda bra motstånd. Terräng är utmanande med många kuperade partier, underlagsvariatoner och lite knixiga svängar.
Då löpformen inte var på topp sista tiden och definitivt inte på längre kuperade lopp så öppnade jag ödmjukt. Placerade mig inledningsvis i klunga tillsammans med Erik och Lucas från IS GÖTA, löpare som jag vet att jag brukar vara jämn med när jag är i god form. Jag tänkte se hur länge jag kunde hänga med men efter att ha öppnat första 5 kilometrarna på ungefär 18 minuter kände jag att det fanns lite styrka i mig idag. Således ökade jag något och lyckades gå ifrån tiotalet sekunder. 10 kilometer passerades på ungefär 36:10 och jag kände mig stark på de flacka och utförsgående partierna. Jag lyckades dra ifrån ytterligare något, kom i mål på 45:03 vilket ledde till en 8:e plats totalt. Förra året sprang jag på 44:17 men då var formen bättre och jag kämpade med Lucas hela vägen. Äntligen svarar kroppen på träningen och plötsligt infann löpformen sig. Jätteroligt!

TORSDAG: Cykel på tempohojen:
1. 7 kilometer uppvärmning
2. 4x3km intervaller på runt 5 minuter per intervall med 90 sekunders vila.
3. 7 kilometer lugn cykel hem igen.
På kvällen blev det simning i öppet vatten, 2500 meter ungefär i ett varmt och vindstilla Lomma.

FREDAG: Hinderbaneträning, mjölksyra!
1. Uppvärmning 15 minuter jogging samt ett känna-på-banan-varv.
2a. Hinderlöpning i tävlingsfart till och med lejongropen (hinder 15/20). Därefter rask promenad tillbaka till irländska bordet (hinder 10/20) och sedan full fart in i mål.
2b. Hinderlöpning i tävlingsfart till och med 4-metersstegen (hinder 16/20). Därefter vila i 20 sekunder och sedan full fart in i mål.
2c. Hinderlöpning strax över tävlingsfart med banan uppdelad i fjärdedelar med en minuts vila mellan intervallerna. God sparring av femkampar-Hanna under dessa!
2d. Krypintervaller.
3. Nedjoggning, rörlighetsträning och handgranatskastning.
På eftermiddagen blev det 11 lugna kilometer tillsammans med Team Salming-kompis Wictor, en mycket god atlet.

LÖRDAG: Vilodag fylld med god mat, barndop och födelsedagskalas.

SÖNDAG: Sista passet innan Europacupen: Uppvärmning, känna-på-banan-varv samt 3 hinder i taget. Avslutningsvis handgranatskastning.

Kommande vecka åker jag, som jag tidigare nämnt, till Österrike och den gemytliga byn Wiener Neustadt där jag för tionde året i rad skall tävla på en femkampsanläggning som erbjuder de mest gyldene möjligheter att prestera och kontrollera formen. Hålla tummarna och följ dunderform på Instagram där jag fortlöpande uppdaterar. Annars får ni en sammanfattning här på bloggen efter det att tävlingen är genomförd.

Dunder-Danne vill passa på att önska den bästa av veckor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *