Vecka 26 – spring xtreme Kungsbygget edition

Kära läsare!

Veckan har medfört en mycket trevlig tävling i form av spring xtreme Kungsbygget samt en födelsedag för mig själv och dessutom en hel del bra träning.

MÅNDAG: Tanken var att träna hinderbana följt av kastning. När jag kom till hinderbanan visade det sig dock att ogräskillen varit där och saltat precis HELA BANAN med ogrässalt. Jag värmde upp och hörde mig för om det var farligt. Det var det kanske inte men det kunde fräta lite på kläder och kropp. Dessutom var det halt som fasen märkte jag. Jag valde således att avstå passet helt, något som jag ända var sjukt sugen på att göra eftersom jag var rejält trött i kroppen efter föregående veckas tävlingar. Det blev istället handgranatskastningen samt pingis med vännerna på kvällen.

TISDAG: I anslutning till lunch anslöt min kära systerdotter. Vi tog oss till Burlövsbadet för att träna lite simteknik för att senare på helgen dra på orienteringstävling i Pildammsparken. Åtta tisdagskvällar i rad under sommaren anordnar MALMÖ OK parkorienteringar i Malmö, parkernas stad och jag kan verkligen rekommendera alla att ta sig tid. Det kostar 40 spänn, då får man karta samt får låna stämpelkort och det är verkligen allt ifrån elit till sådana som bara går det som en promenad. No strings attached och fruktansvärt trevlig tränings- och tävlingsform.
Jag var lite rostig med karta och kompass men tydligen kom jag på 27:e plats av 250 stycken i min klass.

ONSDAG: En tuff träningsdag som inleddes med korta hinderbaneintervaller:
1. Uppvärmning 3 kilometer.
2. Uppvärmning ett varv på banan för att känna på grejerna.
3: Trehindersintervaller: Kör tre hinder i full fart, gå tillbaka två hinder, kör tre hinder i full fart o.s.v. Repetera tills hela banan är genomförd.
Efter dessa intervaller blev det handgranatskastning och utspisning. På vägen hem blev det 2500 meter simning i öppet vatten.
På kvällen blev det långpass med integrerad tävling. Jag åkte till Ystad för att hälsa på min kära mor och inledde passet med 8 kilometer distanslöpning. Målet med löpning blev Sandskogens idrottsplats där det i god vind skulle avverkas 5000 distriktsmästerskap i banlöpning. Jag hade som mål att a: komma ner mot 17:30 (benen var trötta) samt b: dra runt de tre övriga YIF:arna på en god tid.
IVÄG! Första kilometern avverkades på 3:34, lite väl slött men bra att inleda med. Därefter drog jag, som låg i tät hela mitt heat, upp farten och ökade kilometer för kilometer för att stanna på 17:10, en klart godkänd tid med tanke på att jag kört ganska hårt dagarna innan i allmänhet och tidigare samma dag i synnerhet. Efter loppet blev det nedjogg 2 kilometer, d.v.s. totalt 15 kilometer distans exklusive hinderbaneträningen under denna dag.

En vacker syn! Fyra YIF:are så tätt tillsammans på den finaste av anläggningar!

TORSDAG: Cykelträning cirka 60 minuter tillsammans med min kollega Kristian samt distanssimning i simhall om 2500 meter.

FREDAG: VILODAG! Inte ett skit gjorde jag.

LÖRDAG: RACEDAY! Spring xtreme Kungsbygget Edition utanför Munka-Ljungby/Våxtorp precis innanför halländska gränsen. En fantastiskt utmanande bana med två varav om 4 kilometer och 20 hinder per varav varvat med riktigt utmanande terränglöpning upp- och nedför branta backar i halt gräs. Som tur var har jag ju mina Salming Elements som räddar mig i dylik terräng och jag lyckades avgå med segern i detta lopp på en tid mellan 43 och 44 minuter. Jag rekommenderar alla jag känner som är intresserade av idrott att deltaga vid kommande arrangemang i Helsingborg. http://xtremerun.se/ är webadressen och det är mycket billigare och inte alls så fullt med folk på dylika OCR-lopp. In och anmäl er idag! I Helsingborg kan jag själv tyvärr inte vara med vilket innebär att vem som helst annars kan vinna tävlingen.

Släpa däck är roligt

SÖNDAG: 34 kilometer cykel längs med en ny trevlig bana samt 2500 meter simning i ett öppet stormigt vatten fick avsluta dagen.

Bästa hälsningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *