Vecka 24 – Försvarsmaktsmästerskap i terränglöpning

Bästa läsare!

Efter det lite mindre lyckade Malmöloppet och en trött känsla i kroppen var det med ödmjukhet som jag åkte till Försvarsmaktsmästerskapet i terränglöpning i huvudstaden, Stockholm.

Först övriga veckan:

Måndag: Skytte, hinderbana och handgranatskastning.

Tisdag: Simning 200 meter lugnt och fint.

Onsdag: RACE-DAY: Försvarsmaktsmästerskap i terränglöpning. Jag har tidigare deltagit 4 gånger och vunnit samtliga. Denna gång visste jag dock att formen inte var på topp med mina två vassaste konkurrenter från 2016, Oskar och Kenny, visat på god hastighet.
IVÄG! Oskar och Kenny vet att de måste hänga mig tidigt eftersom min spurt är rätt överjävlig. Jag har redan ganska tidigt tufft att hänga med och ligger som trea efter Oskar som drar och Kenny som ligger tvåa. Efter drygt halva loppet lägger Kenny in en stöt, han springer riktigt fint, och jag får släppa och därefter får Oskar släppa. När det är ungefär en kilometer kvar kommer en riktig mördarbacke där Kenny har ungefär 10 sekunder på Oskar och Oskar ungefär 10 sekunder på mig. Olyckligtvis springer Kenny fel (det pågår en annan löptävling samtidigt med mycket snarlika markeringar) varpå Oskar kan gå i mål som etta och jag som tvåa, följt av Kenny som trea. Övriga startfältet är mycket klart avhängda.
Tråkigt att det inte blev som det skulle, men så är det ibland. Det kunde varit lite mer seriöst markerat var man skulle springa.
Tiden kollade jag aldrig, det var samma bana som förra året. Känslan var okej, men jag har inte samma löpform som i slutet av förra året. Arbetet fortsätter.

Torsdag: Simning 2000 meter.

Fredag: Hinderbaneintervaller

Lördag: 12 kilometer distanslöpning följt av handgranatskastning.

Söndag: Resdag. Mot Norge och nordiska mästerskapen i militär femkamp. På kvällen 5 kilometer löpning på tävlingsbanan samt handgranatsträning.

Nästa vecka blir mer fyllig och bildrik, det är nämligen nordiska mästerskapen för dörren!

Håll till godo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *