Vecka 22 – Säsongsstart med Tough Viking i OSLO

Hej kompisar.

Åter i Sverige var det dags för säsongsstart, dock i Norge….
Löpformen har känts riktigt bra, där finns inget att hymla med. Detta avhandlar dock bara slätlöpning eller möjligtvis med lätt lutning. Den allmänna fysiken har också känts bra med personliga rekord i rodd, som ju bannemig är en av de mest kompletta idrotter som finns när det kommer till fysisk prestation.

Det är en lite dryg resa med tåg till Kastrup – flyg till Oslo – tåg till Oslo centralstation – buss till övernattningen – buss till Oslo
centralstation – tunnelbana till Tryvann – TÄVLING – tunnelbana till Oslo centralstation – tåg till Gardemoen – flyg till Kastrup – tåg till Malmö. Ja, det är en jävla resa!

Oavsett vilket är det värt det när man står på startlinjen och känner adrenalinet spruta.
Iväg, undviker att vara i första vågen mot de amerikanska/norska fotbollsspelare. Ganska flack löpning inledningsvis och jag är i tät efter halva loppet som totalt är 10 kilometer. Därefter är det dags för utförslöpning, PÅ RIKTIGT! Branta skidbackar nedför med lösa stenar och jävulskap har jag inte teknik eller särskilt mycket styrka att driva ner mina 85 kilo för. Blir då omsprungen av lätta norska orienterare och när det kommer till Atlasstenarna med en kilometer (styvt uppför) kvar på loppet tänker jag att jag ska knipa dem allihopa. Krafterna är dock slut och jag borde egentligen lätt klara dessa 80 kilo till skillnad från de små norska orienterarna… Men det gör jag inte.
Jag slutar på 10:e plats och får åtminstone poäng i touren. Men nu är det tillbaka till ritbordet och bygga egna stenar, jag får inte misslyckas på detta vis igen.
Tyvärr inga bilder, men nu är vi igång!

Bästa hälsningar
DunderDanne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *