Vecka 21 – Personliga rekord och pingismästare!

Hej vänner.

Det har varit dags att avsluta maxstyrkefasen och eftersom jag i skrivande stund befinner mig i Sverige, och därmed kan träna simning, så har jag lagt roddsäsongen på hyllan. Som avslutning var det givetvis dags att pröva hur det gått med säsongens träning varför jag lappade på med två personliga rekordförsök.

”Riders Ready: Watch the gates!”

Först ut: 500 meter, tidigare personligt rekord 1:23,6.
Jag var maximalt förberedd med roddintervaller nästan 60 timmar tidigare och sedan en vilodag omedelbart dagen innan. Uppvärmningen bestod av 15 minuter rodd på 7 i motstånd där jag under sista fem minuterna lade in 3×30 sekunder på 95% av max. Efter detta var det löpning på band i fem minuter där jag drev upp pulsen utan att belasta de för rodd viktiga musklerna.
Det finns ingen chans eller anledning att spara på krutet vid 500 meter, en går ut så fort det bara går och så får det bära eller brista. Kroppen skriker efter syre sista 200 och det finns helt enkelt inga krafter att öka eller nåt. I detta fallet höll planen och jag lyckades komma ner till 1:23,0 vilket jag är mycket nöjd med; det är ju det bästa jag gjort!
Split på 500 meter.

Tre dagar senare: Sätter mig på roddmaskin i syfte att ro 30 minuter distans i tempo strax under 4 minuter per kilometer. Planen är att ge sig på rekordet på 2000 meter några dagar senare men när jag sätter mig på maskin och börjar bli varm så är det som att kroppen säger till mig att den är redo. Tidigare personligt rekord 6:30,3 Jag genomför liknande uppvärmning som inför 500 meter, tejpar handtagen, kritar nävarna och så är vi igång! Planen är att återigen öppna starkt för att se hur länge det håller; dock inte så starkt som maxfart men jag lägger mig på ”beräknad ankomsttid” 6:20 och så får vi se hur det går.
Efter 500 meter känns det helt bra
Efter 1000 meter börjar det kännas riktigt tungt
Efter 1500 meter är jag helt bränd
Men jag fortsätter i mål och sen är det släckt ljus i tio minuter då man har sådan syraskuld att det är svårt att tro att man ska överleva. Jag är hur glad som helst, jag har slagit nytt personligt rekord med 4,3 sekunder och nya bästa tid är 6:26,0.

Split på 2000 meter:

Hur en mår efteråt, dödstrött men glad:

Utöver sådana här våldsamma prestationer har vi också haft Campmästerskap i pingis. Eftersom jag är gammal tennisspelare och hunnit träna en del så har jag vetat att jag kunnat vara farligt. Dessutom träder ju vinnarskallen in när det blir spännande.
Efter en lite trevande inledning i gruppspelet (som spelades för längesen) så var jag mycket nervös när det var dags för slutspel.
Åttondelsfinal mot Oscar inleddes på ett bra sätt med klar väg fram till 3-0. Därefter spelades motståndaren upp sig och tog fjärde set. Sedan kunde jag knyta ihop säcken och vinna 4-1.
Kvartsfinal mot Maximillian som är en mycket lurig, varierad och komplett spelare, blev inför lite större publik efter ett litet uppehåll i turneringen. Matchen stod inledningsvis och vägde men när jag hittade min forehand-överskruv kunde jag ta hem matchen 4-2.
Semifinal mot Tulle medförde ett spel som passade mig bra och jag kunda knipa segern med 4-0.
Final mot Piotr som är en mycket vass, aggressiv och lurig vänsterhandspelare bjöd oddsen 1:1. Vi har under träningsmatcher varit helt jämna och i finalen som drog mycket publik hamnade jag i underläge i första set med 10-7. Där trädde dock vinnarskallen, och lite av flytet, in och det är precis som om något händer med kroppen. Jag hör eller ser inget utom bollen, bordet och ibland motståndaren. Jag spelar mycket stabilt efter detta underläge och lyckas vända första set för att därefter vinna det och övriga kommande set. Totalt blir det 5-0 efter den bästa matchen jag spelat i mitt liv.

Nedan: Full koncentration

Den vinstbringande underskruven, mina motståndares skräck

Snart är det tävlingssäsong, och jag är fantastiskt uppspelt!

Bästa hälsningar
DunderDanne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *