Sammanfattning vecka 24, 25 och 26

Hallå där.
Hemskt ledsen att det dröjt oacceptabelt länge innan jag skriver detta inlägg men det är nämligen så att jag renoverar hemmavid. Lite bilder kommer på mina projekt nedan. Ha gärna i åtanke att jag aldrig typ ens hållit i hammare och spik innan jag gett mig in på detta så trots ytterst kompetent rådgivning från min bror så tar allting sin lilla tid och min ”Allt-åker”-mentalitet gör inte att saker tar kortare tid eftersom det mesta måste byggas upp igen=)

”Vad är det för vattendjur som bott här?” undrade rörmokaren.
Ett nytt kök tar form. Iaktta särskilt hålet till vänster i bild. Rätt in i väggen går det=)
Lamporna över köksbänken på plats. Stort tack till världens bästa elektriker och pansarterrängbilsförare: Fredric Ferrari.
Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete.
Ännu har inget släp behövts hyras, men här var det bra nära. 6 x renoveringsgipsskivor á 6 x 900 x 2500 millimeter rymdes med minsta möjliga marginal i El Toro. Sedan skulle bara en skåning på 190 cm och 85 kg in.

Byggar-Bob har varit framme och rivit en på-plats-byggd garderob med murbruk, tegel och allt. Min elektriker hade inte samtyckt till detta men alla sätt är bra utom de dåliga.
C:a 400 kilo tegel och murbruk. Efter att dagen innan burit upp ovan nämnda gipsskivor 6 våningar tog det rejält på armmusklerna att bära ner dessa IKEA-påsar som dock kunde skickas i hiss. För övrigt har jag levt den senaste månaden i just sådan här IKEA-påsar.

 Därmed var min lilla renoveringslektion över. Mer bilder kommer längre fram. Nu är det dags för träning och tävling.

Vecka 24 var en tämligen lugn vecka träningsmässigt eftersom renoveringen drog igång på allvar. Man ska dock inte underskatta att riva, bära och bygga. Man blir grymt stark på ett funktionellt vis.

Vecka 25 fortsatte i renoveringens tecken. En sak som dock trycktes in var 2000 meter rodd på en hyfsat kalibrerad concept2-maskin med nivå 10/10. Målet var nytt regementsrekord. Det gamla var 6:46 typ och efter min insats lyder det nya 6:30,3 vilket jag är grymt nöjd över. Jag har legat tvåa på regementet i snart 4 år och velat vara säker på att slå rekordet innan jag väl försökte. Rodd är en grymt bra övning och eftersom det är en helkroppsövning där man hela tiden har konstant motstånd är det sjukt jobbigt. Efter genomfört test har man fem sekunder på sig att med mjölksyra-fyllda armar knäppa loss skorna och resa sig upp, annars kollapsar man fullständigt om man inte får luft i lungorna. Detta är nog det jobbigaste jag gjort hittills i år.

Skapligt nöjd efter genomfört test. Blev utmanad av en roddare som varit i engelska landslaget. 6:13 hade han gjort. Jag tackade för utmaningen men känner mig inte redo för detta. Bara tanken på att genomföra detta test ger mig mjölksyra i underarmarna.
Man är inte snabb ner för denna backe när man gett järnet uppför den och dessutom har denna utsikt över heden att njuta av.

Vecka 26 har det varit dags för elitläger onsdag – fredag och Försvarsmaktsmästerskap (FMM) lördag – söndag. Jag har som bekant haft lite bekymmer med mina knän, men i övrigt har träningen gått bra.

Har fått tillbaka min egna gamla bössa med helt ny pipa och skyttet går bättre än nånsin. På tävlingen gjorde jag en av mina bästa serier nånsin när jag på 300 meter sköt 95 på precisionsskyttet (10 skott på 10 minuter) och särskilt 96 på snabbskyttet (10 skott på en minut). Kanske hade jag kunna få nån poäng till på precisionen men 96 på snabbskyttet är vansinnigt bra.

Trots mina dåliga knä sprang jag ändå okej på hinderbanan. 2:24,9 blev det på ”FMM-banan” d.v.s. avsaknad av stegarna samt himmelska trappan. Detta är ner mot de tider jag gjort när jag varit i form.

Det ska kännas lite när man sprungit hinderbana.

På simningen gjorde jag en ganska bra insats men tabbade mig lite på sista hindret varför tiden vart blygsamma 30,3. Här är jag smått besviken eftersom jag tränat ganska mycket simning i vinter men så är denna vecka också den första då jag gått på 50-meters simhinderbana.

Kastningen var rätt kass. 11 granater i innerring och sedan 4 granater knappt i ytterring, stolpe ut som jämnade ut sig med skyttets stolpe in. 1 granat på sista ring helbommade jag kort. Det får inte ske.

Löpningen som avslutande gren var faktiskt mer än rätt kass. 30:08 på 8 kilometer skäms jag faktiskt lite över med tanke på hur mycket jag har löptränat i vinter. Kanske har jag inte vilat tillräckligt eller nåt, det måste bli bättre än såhär. Löpning har alltid varit min gren i femkampen, nu var det min sämsta.

Det blev således ”bara” en 2:a plats i FMM. Stort grattis till Cimmie ”Drivarn” Wignell som gjort comeback i år. En fruktansvärt lättränad fallskärmsjägare är inte kul att möta när man inte presterar på topp i alla grenar. Men vi ses på SM! För övrigt är det första individuella FMM:et som jag deltager i utan att vinna. Halvtråkigt att bryta en sådan svit, men formen har väl inte infunnit sig än…

Fler bilder samt kompletta resultat kommer inom kort på http://iof2.idrottonline.se/SvenskaMangkampsforbundet/Arbetsrum/Militarfemkamp/

Avslutningsvis vill jag nämna att ytterligare ett regementsrekord rök all världens väg i veckan. Jag hade tidigare rekordet i dips med 44 stycken men det har under årens gång slagits av två andra som genomfört 46 respektive 47 repetitioner. I onsdags var det dags för mig att klara av 62 repetitioner. Dessa personliga rekord som satts hittils i år (800, 1500, 3000, 2000 rodd, dips) tyder på att formen överlag är mycket god. Nu väntar jag bara på att den ska slå i femkampen samt de längre löpdistanserna.

Ni följer väl mig på instagram? dankar10 heter jag där och där försöker jag efterhand publicera bilder. Det är lite mer lättillgängligt när man har ont om tid.

1 Kommentar

  1. Trodde nästan att du lagt av med bloggandet. Kul att du e tibaga å grattis ti rekorden. Vi ses där ute nånstans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *