Ny sponsor!

En idrottsman, åtminstone en som försöker tro att han är elitidrottare, har alltid lite krämpor. Något ”team” med naprapater, kiropraktorer och sjukgymnaster är inget man kan hålla sig med i en idrott utan pengar utan det är ofta landstingets sjukvård som gäller. Inget ont om denna personal, men det är svårt att till ett ”bra pris” hitta en fysioterapeut som är specialiserad på idrottsskador. Detta innebär att man ofta är hänvisad till sig själv, särskilt i detta långa loppet. Höstterminen -13 gick jag därför en distanskurs i idrottsmedicin. Jag uppdaterar mig regelbundet på forum, youtube och genom böcker. Allt för att hålla sig skadefri. Med skador blir det inte någon kvalité i träningen och med besök hos specialister för 450 kronor per gång så blir man snabbt fattig.

Något som funkar väldigt bra för mina problemområden med benhinnor och patellasenor är kinesiologisk tejp. För er som aldrig har hört talas om det så är det typ tejp med gummibandseffekt vilket i princip innebär att man kan avlasta de delar av kroppen där man har ont. Det tar inte permanent bort felorsaken och helar inte en redan uppkommen allvarligare skada men har man lite ”känningar” så är det ett ypperligt hjälpmedel med vilket man kan motverka allvarligare tillstånd.

Tejpning av patellarsene-tendonit. Funkar skitbra.

Jag har nu fått klart ett samarbete med Bodytech och deras kinesiologiska tejp. Vid tyngre träningsveckor, främst vad gäller löpning, drar jag alltid på en tejp utanpå mitt smalben för att avlasta min muskelfascia. Jag lider antagligen av lindrigt compartment-syndrom, något vissa brukar kalla benhinneinflammation. Men med en tejpbit, som tar ungefär en minut att anbringa så kan jag nöta på utan bekymmer. Jag kan varmt rekommendera alla som har lite krämpor när de tränar att pröva denna behandling. Den är billig, snabb och åtminstone oftast mycket effektiv. Jag kan inte hänvisa till bekymmer med axlar och annat, för där har jag aldrig prövat eftersom jag inte haft några bekymmer i dessa områden.

Klicka in på http://www.bodytech.pro/ där det inte bara finns kinesiologisk tejp utan även t.ex. en kettlebell att fylla med vatten. Skitbra att ha med på resan och sjukt funktionellt med ett så rörligt material som vatten att jobba med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *